PRZYKLEJONY: Opony - jakie wybrać, opinie?
Moderator: WS
-
- KGP 110
- Imię: Bartek
- Sprzęt: Szerszeń
Re: PRZYKLEJONY: Opony - jakie wybrać, opinie?
Potwierdzam, grzeją się szybko i trzymają jak wściekłe 

Mój nr: 509521184
-
- KGP 160
- Sprzęt: スズキバンディット
- Kontakt:
Panowie, Pirelli Angel GT (830zł komplet), czy Metzeler M5 (870zł komplet)?
Nie mam czasu
-
- Swój
- Imię: Piotr
- Sprzęt: CB600 Hornet
- Kontakt:
Cześć.
Jestem na etapie wymiany kapci do Swojego Horneta.
Jeżdżę bardzo niewiele bo czas mi na to nie pozwala więc opony będę miał przez kilka sezonów.
Kolega Lamassu zaproponował mi kilka modeli używanych Michelinów, zastanawiam się jeszcze nad nowymi Continentalami Conti Motion.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie, lepiej kupić nową "słabszą" oponę czy używkę z wyższej półki?
Piotr
Jestem na etapie wymiany kapci do Swojego Horneta.
Jeżdżę bardzo niewiele bo czas mi na to nie pozwala więc opony będę miał przez kilka sezonów.
Kolega Lamassu zaproponował mi kilka modeli używanych Michelinów, zastanawiam się jeszcze nad nowymi Continentalami Conti Motion.
Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie, lepiej kupić nową "słabszą" oponę czy używkę z wyższej półki?
Piotr
GS500-->CBR600-->CB600 (szerszeń)
-
- KGP 80
- Imię: Marcin
- Sprzęt: HONDA CBR 600
Poleci ktos opony sportowo-turystyczne do F4i?
-
- Swój
- Sprzęt: Intruz
Spróbuj Dunlop Roadsmart Sportmax, ja na takich jeżdżę i spisują się dobrze, całkiem przyczepne, nie lecą szybko i w czasie deszczu wode odprowadzają prawidłowo. W Sportmaxach II ponoć jeszcze lepiej poprawili odprowadzanie i przyczepność na śliskiej nawierzchni
Od małego na całego!
GSXR 1000 - Will back!
GSXR 1000 - Will back!
-
- KGP 80
- Sprzęt: HONDA CBR 600
Nie leca szybko, tzn. ile km na nich zrobisz?
-
- Swój
- Sprzęt: Intruz
Wszystko zależy od jazdy wiadomo. Ja miałem nówki założone na początku tamtego sezonu, zrobiłem na nich jakieś 7-8 tysięcy no i mięsa nadal jak na nówce 

Od małego na całego!
GSXR 1000 - Will back!
GSXR 1000 - Will back!
-
- KGP 300
- Imię: Marceli
- Sprzęt: szypki
- Kontakt:
Kot pisze:Poleci ktos opony sportowo-turystyczne do F4i?
Ja latam na Metzelerach Roadtec Z6 - nie wiem czy dostaniesz jeszcze nową gumę ze świeżym dotem - musisz zobaczyć. Jestem mega zadowolony z tych opon, trzymają się drogi elegancko, nie puszczają, a jak już przekraczasz granicę przyczepności to "informują Cię o tym", a nie zrywają przyczepności odrazu. Spokojnie można latać na nich w pełnym złożeniu i trzymają.
O przebiegu jaki robie na oponie tylniej ciężko mówić, nie jeżdżę turystycznie, dużo po mieście i szybsze przeloty.
Gloria victis; www.motocorde.pl
-
- Przyjaciel
- Imię: Paweł
- Sprzęt: BMW S1000RR, ROne
5mm? Chyba z boku, bo w nowej oponie jest 5mm!joles pisze:Niestety nie było mi pisane zajechać te "stare" opony, ponieważ złapałem na tyle 2 gwoździe i wymiana była konieczna. Bieżnika zostało mi jeszcze ok. 5mm, więc myślę, że porównanie jest chyba całkiem wiarygodne.Policho pisze:Nie do końca musi być, aż tak lepiej. Wszystkie opony pod koniec swojego żywota mają gorsze własności trakcyjne. Niestety porównując nowe do tych posiadanych ostatnio wygrają te pierwsze. Podświadomie oceniamy wg. ostatnio zapamiętanych wrażeń.
Nie neguje oczywiście, że opony są produkowane coraz lepsze, przynajmniej w testach to tak wygląda.
-
- Swój
- Imię: Michal
- Sprzęt: M07,TDM850
- Kontakt:
Hey.
Jakie macie opinie na temat opony DUNLOP SPORT RADIAL D202 ?
Szukałem po necie ale nie mogę znaleźć nic ciekawego.
Jakie macie opinie na temat opony DUNLOP SPORT RADIAL D202 ?
Szukałem po necie ale nie mogę znaleźć nic ciekawego.
-
- GP
- Imię: Wojtek
- Sprzęt: Gix ;)
Witam
Poszukuję opinii na temat opon michelin Pilot Power 3. Jeśli ktoś latał na tych gumach bardzo proszę o kilka zdań. Swoją prośbę zwracam głównie do doświadczonych jeźdźców. Interesuje mnie jak się sprawują owe oponki naprzeciw innych, które mieliście wcześniej. A może ktoś poleci jakieś ciekawe opony? Generalnie 80% mojej jazdy to trasy.. szybsze i wolniejsze, sporadycznie, raz do roku wizyta na torze. Poszukuję opon, które nie tylko dobrze trzymają w słoneczną pogodę ale i radzą sobie w deszczowe dni. Niejednokrotnie musiałem wracać setki kilometrów w deszczu dlatego tak ważne są dla mnie właściwości jezdne w tych niesprzyjających warunkach. Aktualnie śmigam na pilot power 2CT i jestem z tych opon zadowolony chociaż po ostatniej wizycie w Lublinie mogę stwierdzić, że nie są to opony idealne na warunki torowe
Pozdrawiam i szerokości

Poszukuję opinii na temat opon michelin Pilot Power 3. Jeśli ktoś latał na tych gumach bardzo proszę o kilka zdań. Swoją prośbę zwracam głównie do doświadczonych jeźdźców. Interesuje mnie jak się sprawują owe oponki naprzeciw innych, które mieliście wcześniej. A może ktoś poleci jakieś ciekawe opony? Generalnie 80% mojej jazdy to trasy.. szybsze i wolniejsze, sporadycznie, raz do roku wizyta na torze. Poszukuję opon, które nie tylko dobrze trzymają w słoneczną pogodę ale i radzą sobie w deszczowe dni. Niejednokrotnie musiałem wracać setki kilometrów w deszczu dlatego tak ważne są dla mnie właściwości jezdne w tych niesprzyjających warunkach. Aktualnie śmigam na pilot power 2CT i jestem z tych opon zadowolony chociaż po ostatniej wizycie w Lublinie mogę stwierdzić, że nie są to opony idealne na warunki torowe

Pozdrawiam i szerokości

-
- KGP 160
- Imię: Zbigniew
- Sprzęt: FZ1N
Poczytaj posty wstecz:) Polecam nie tylko ja:) Co do deszczu, goniłem ostro w dolomitach na mokrym. Mimo że roady mają lepsze parametry na deszcz to byłem mega zadowolony.
Znajomy ostatnio też je założył do cebry i chwali.
Znajomy ostatnio też je założył do cebry i chwali.
Life is too short for traffic...
-
- mod junior
- Imię: Maciek
- Sprzęt: GSX-R750 K5 BadAss
Takie pytanko. Jaką minimalną głębokość bieżnika uważacie za przyzwoitą?
Wiadomo, prawo wymaga niby 1,6mm, ale to daleko odbiega od bezpiecznej granicy...

Wiadomo, prawo wymaga niby 1,6mm, ale to daleko odbiega od bezpiecznej granicy...

Był Bandit 400, była SVka 650S...
-
- KGP 200
- Sprzęt: Skuter 125
- Kontakt:
A po czym tak sądzisz? Jakaś nowa, naukowa teoria?Sykopson pisze:Takie pytanko. Jaką minimalną głębokość bieżnika uważacie za przyzwoitą?![]()
-
- mod junior
- Imię: Maciek
- Sprzęt: GSX-R750 K5 BadAss
jerryk pisze:A po czym tak sądzisz? Jakaś nowa, naukowa teoria?Sykopson pisze:Takie pytanko. Jaką minimalną głębokość bieżnika uważacie za przyzwoitą?![]()
Zapomniałem dodać: prosze o wypowiedź wszystkich poza jerrykiem, chyba że wyrazi swą opinię i odpowie jasno na pytanie, a nie będzie szukał spiny

Był Bandit 400, była SVka 650S...