gdzie wynająć busa - wyjazd do Albanii, motocykle na pace
Moderator: WS
-
- KGP 45
- Imię: Wojtek
- Sprzęt: Sokolik, XT 660
- Kontakt:
gdzie wynająć busa - wyjazd do Albanii, motocykle na pace
czy ktoś z was pożyczał w Krakowie lub okolicy busa - bez kierowcy - aby przewieźć motocykle?
w skrócie - wybieramy się w maju do Albanii. trzy motocykle (typu KTM 690, Tenere 660), chcemy wrzucić na pakę i w trzy osoby dojechać na miejsce i tam pośmigać na miejscu.
szukam busa z paką na który wejdą trzy motocykle i ludzie i będzie można bezpiecznie przejechać taką trasę - może coś w styli opla vivaro/sprinter?
czy ktoś ma doświadczenie z wynajęciem takiego pojazdu lub wiedzę gdzie można coś takiego pożyczyć?
od razu powiem iż wiem że w internecie można zaleźć wypożyczalnie. szukam bardziej informacji od osób które pożyczały taki pojazd w Krakowie lub okolicy
czas wynajmu około 10 dni
Wojtek
w skrócie - wybieramy się w maju do Albanii. trzy motocykle (typu KTM 690, Tenere 660), chcemy wrzucić na pakę i w trzy osoby dojechać na miejsce i tam pośmigać na miejscu.
szukam busa z paką na który wejdą trzy motocykle i ludzie i będzie można bezpiecznie przejechać taką trasę - może coś w styli opla vivaro/sprinter?
czy ktoś ma doświadczenie z wynajęciem takiego pojazdu lub wiedzę gdzie można coś takiego pożyczyć?
od razu powiem iż wiem że w internecie można zaleźć wypożyczalnie. szukam bardziej informacji od osób które pożyczały taki pojazd w Krakowie lub okolicy
czas wynajmu około 10 dni
Wojtek
-
- KGP 200
- Sprzęt: Skuter 125
- Kontakt:
Re: gdzie wynająć busa - wyjazd do Albanii, motocykle na pac
Pewnie tak jak piszesz, w każdej wypożyczalni. Ja jednak nie mam w tym temacie doświadczenia, bo zawsze tam gdzie chcę pośmigać na 2oo dojeżdżam na nich.
Natomiast zdarza mi się korzystać z wypożyczalni i nie ma najmniejszego problemu wypożyczyć busa. Pytanie tylko, czy da sie tam zmieścić 3 motocykle, oczywiście bez szkody dla nich? Pewnie się da.

-
- KGP 45
- Kontakt:
my też staramy się dotrzeć na motocyklach na docelowe miejsce
ale w tym roku zapadła decyzja że spróbujemy inaczej
wynika to z wielu powodów.... ogólnie tego typu sprzęty troszkę nam szkoda gonić po asfaltach przez Europę, gdzie stracimy troszkę czasu a jazda na oponach enduro/cross to słaba sprawa, kombinowanie z przekładaniem opon na miejscu - nie chce nam się
siedzenia i owiewki na niektórych sprzętach też nie zachęcają do podróży 1500 km w jedną stronę
stąd będziemy "testować" inne rozwiązania
Wojtek

wynika to z wielu powodów.... ogólnie tego typu sprzęty troszkę nam szkoda gonić po asfaltach przez Europę, gdzie stracimy troszkę czasu a jazda na oponach enduro/cross to słaba sprawa, kombinowanie z przekładaniem opon na miejscu - nie chce nam się
siedzenia i owiewki na niektórych sprzętach też nie zachęcają do podróży 1500 km w jedną stronę
stąd będziemy "testować" inne rozwiązania
Wojtek
-
- KGP 160
- Imię: Marcin
- Sprzęt: BMW R1200GS
Weźcie osobówkę i przyczepę na 3 motocykle.
Pzdr
Marcin
Marcin
-
- KGP 45
- Kontakt:
taka opcja też jest brana pod uwagęmartab99 pisze:Weźcie osobówkę i przyczepę na 3 motocykle.

ale chcemy przenalizować wszystkie możliwości, pod względem dostępności i kosztów
Wojtek
-
- KGP 160
Temat mam przećwiczony, stąd o tym wspominam.
Kosztowo wyjdzie najtaniej bo nawet jakbyście mieli komercyjnie pożyczać przyczepkę to wyjdzie wam max 40 zł/dobę, czyli pewnie 1/4 tego co dzienna stawka za busa.
Jedziecie wygodnie, spalanie liczcie ok 20% więcej niż normalnie. Ograniczeniem będzie tu DMC przyczepki które będzie pewnie max 750 kg ale jeśli nie będą to 3 duże GS-y to powinno się udać.
Warto zrobić sobie upoważnienie użytkowania przyczepy jeśli nie będzie Wasza, chociaż z tego co pamiętam to przy objeździe Bałkanów zapytali o to tylko na granicy greckiej.
Kosztowo wyjdzie najtaniej bo nawet jakbyście mieli komercyjnie pożyczać przyczepkę to wyjdzie wam max 40 zł/dobę, czyli pewnie 1/4 tego co dzienna stawka za busa.
Jedziecie wygodnie, spalanie liczcie ok 20% więcej niż normalnie. Ograniczeniem będzie tu DMC przyczepki które będzie pewnie max 750 kg ale jeśli nie będą to 3 duże GS-y to powinno się udać.
Warto zrobić sobie upoważnienie użytkowania przyczepy jeśli nie będzie Wasza, chociaż z tego co pamiętam to przy objeździe Bałkanów zapytali o to tylko na granicy greckiej.
Pzdr
Marcin
Marcin
-
- KGP 300
- Imię: Bartek
- Sprzęt: F650ST
- Kontakt:
Wypożyczenie busa w granicach 200-300 zł za dobę opcji kilka blaszka firanka albo auto laweta. 3 moto mieścisz do każdego rodzaju zabudowy. Spalanie średnie w granicach 9 -12l. Ja bym polecał osobowego czyli blaszkę i wyjąć tylne fotele, więcej miejsca bo 3 chłopa w szoferce nie jest najbardziej komfortowe. Minusem jest mniej miejsc mocowania pasów na pace ale to da sie rozchodzić .
www.foto-zocha.pl www.faktoriaslopnice.pl
-
- KGP 160
Jechać busem w 3 osoby z przodu więcej niż 50 km to sobie nie wyobrażam 

Pzdr
Marcin
Marcin
-
- KGP 300
- Sprzęt: BMW f 650 GS
- Kontakt:
Mogę zaproponować Ci Opla Viaro 9 osobowy z hakiem, podepniesz sobie lawetę.
WWW.SZKOLAMOTOCYKLOWA.PL
-
- KGP 80
- Imię: Felipe
- Sprzęt: 1000eReR
- Kontakt:
Siema
jak cos moge zaproponowac Fiata Ducato 2016r z pelnym ubezpieczeniem itp itd, jak cos pisz
jak cos moge zaproponowac Fiata Ducato 2016r z pelnym ubezpieczeniem itp itd, jak cos pisz
Haos był, jest i będzie !!!!Dołączył w 2007r