Tak, 20 zł/h jest dla mnie ok. To dwa piwa w krakowskiej knajpie.Malysz pisze:W Biłgoraju, duuuużo mniejszym mieście niż KRK jest tor (zajebisty zresztą, np. to, że z przewyższeniem) , na którym można pojeździć za 50zł/dzień. A ty piszesz, że 20zł/h jest ok? Dla nas, z Krakowa, Biłgoraj ma jeden minus, że jest daleko.
A to chyba wg. mnie najlepszy [url=https://www.youtube.com/watch?v=Vk5Y6lHgepQ]apel[url] dla włodarza(y) naszego miasta (bardzo wulgarne, tylko >18)
TOR MOTOCYKLOWO – SAMOCHODOWY nowa edycja w BO
Moderator: leon
-
- Przyjaciel
- Imię: Michał
- Sprzęt: Afryka CRF1000
Re: TOR MOTOCYKLOWO – SAMOCHODOWY nowa edycja w BO
-
- Przyjaciel
- Imię: Dominik
- Sprzęt: Blue SV 650S Y
- Lokalizacja: Na lewo od Wisły i niedaleko Yak'a-23. Kto zgadnie?
Nie wiem do jakiej knajpy chodzisz w Krakowie, ale ja spokojnie za to 4 piwa kupię w różnych knajpach w KrakowieSierdiukov pisze:Tak, 20 zł/h jest dla mnie ok. To dwa piwa w krakowskiej knajpie.Malysz pisze:W Biłgoraju, duuuużo mniejszym mieście niż KRK jest tor (zajebisty zresztą, np. to, że z przewyższeniem) , na którym można pojeździć za 50zł/dzień. A ty piszesz, że 20zł/h jest ok? Dla nas, z Krakowa, Biłgoraj ma jeden minus, że jest daleko.
A to chyba wg. mnie najlepszy [url=https://www.youtube.com/watch?v=Vk5Y6lHgepQ]apel[url] dla włodarza(y) naszego miasta (bardzo wulgarne, tylko >18)

Motocyklista to stan umysłu ~Paulo Coelho
W wielkiej niedoli to i pies kota (ukocha).
Ja tam się cieszę i na tego małego piździka.
Drogo czy tanio, przynajmniej będzie jakiś wybór: można będzie skorzystać lub nie skorzystać. Obecnie nie ma nic, można zatem tylko nie skorzystać. Postęp?
A w zależność pomiędzy budową obiektu Kościuszki a nie-budową toru z BO nie chce mi się wierzyć. To jest po prostu wyraz tego, gdzie nasze państwo ma inicjatywy obywateli, do których tak gorąco zachęca.
Ja tam się cieszę i na tego małego piździka.
Drogo czy tanio, przynajmniej będzie jakiś wybór: można będzie skorzystać lub nie skorzystać. Obecnie nie ma nic, można zatem tylko nie skorzystać. Postęp?
A w zależność pomiędzy budową obiektu Kościuszki a nie-budową toru z BO nie chce mi się wierzyć. To jest po prostu wyraz tego, gdzie nasze państwo ma inicjatywy obywateli, do których tak gorąco zachęca.
Ho i crini già grigi,
ex cathedra parlo!
ex cathedra parlo!
-
- Przyjaciel
- Imię: Michał
- Sprzęt: Afryka CRF1000
No cóż. Studentem już byłem, nie muszę ograniczać się do tych z piwem za 5 złDmnick pisze:Nie wiem do jakiej knajpy chodzisz w Krakowie, ale ja spokojnie za to 4 piwa kupię w różnych knajpach w KrakowieSierdiukov pisze:Tak, 20 zł/h jest dla mnie ok. To dwa piwa w krakowskiej knajpie.Malysz pisze:W Biłgoraju, duuuużo mniejszym mieście niż KRK jest tor (zajebisty zresztą, np. to, że z przewyższeniem) , na którym można pojeździć za 50zł/dzień. A ty piszesz, że 20zł/h jest ok? Dla nas, z Krakowa, Biłgoraj ma jeden minus, że jest daleko.

Najpierw niech chociaż jeden wybudują a później zobaczy kto będzie jeździł
-
- mod junior
- Imię: Maciek
- Sprzęt: GSX-R750 K5 BadAss
Brawo Ty.Sierdiukov pisze:No cóż. Studentem już byłem, nie muszę ograniczać się do tych z piwem za 5 złDmnick pisze:Nie wiem do jakiej knajpy chodzisz w Krakowie, ale ja spokojnie za to 4 piwa kupię w różnych knajpach w KrakowieSierdiukov pisze:Tak, 20 zł/h jest dla mnie ok. To dwa piwa w krakowskiej knajpie.Malysz pisze:W Biłgoraju, duuuużo mniejszym mieście niż KRK jest tor (zajebisty zresztą, np. to, że z przewyższeniem) , na którym można pojeździć za 50zł/dzień. A ty piszesz, że 20zł/h jest ok? Dla nas, z Krakowa, Biłgoraj ma jeden minus, że jest daleko.
Był Bandit 400, była SVka 650S...
-
- Przyjaciel
- Imię: Przemek
- Sprzęt: SV650N
Szczęsny, możesz nam powiedzieć na jakim etapie to wszystko utknęło 
W końcu Ty jesteś najbardziej na bieżąco z tematem.

W końcu Ty jesteś najbardziej na bieżąco z tematem.
GS500 -> SV650N
-
- KGP 80
- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: CeBula
- Kontakt:
Na motoautostradzie znalazłem coś takiego:
http://www.motoautostrada.pl/TOR
http://www.motoautostrada.pl/TOR
23-09-2016
Sprawa idzie do przodu, w zeszłym tygodniu RMK przyjęło poprawki budżetowe rezerwujące kwoty na dokumentację projektową i pozwolenia dla toru i nowej drogi dojazdowej (koniecznej jak się okazuje do wybudowania, na szczęście droga ma nie być finansowana ze środków na tor). Czekamy na ogłoszenie przetargu w tej sprawie teraz (podobno dokumenty do przetargu są gotowe). Tak jak się pojawiało już wcześniej - 2017/10/18 to data realna. A czy nie biorą nas na zwłokę i przetrzymanie? Oczywiście jest to możliwe, ale jak tylko to będziemy wiedzieć dowiecie się o tym. Na razi idzie do przodu, choć powoli.
Play hard, go pro!
Witam,
W ten weekend był pierwszy open track na silesia ring. Oferta dla motocykli będzie dostępna od przyszłego sezonu.
W ten weekend był pierwszy open track na silesia ring. Oferta dla motocykli będzie dostępna od przyszłego sezonu.
-
- KGP 300
- Imię: Szczęsny
- Sprzęt: Honda Deauville
- Kontakt:
Kolejne info.
Urzędniczki zajmujące się inwestycją budowy toru ZIKiT zaprosiły wnioskodawców na spotkanie, które odbyło się w czwartek.
Dokonaliśmy wspólnych ustaleń w kwestii zlecenia wielowariantowej koncepcji projektowej, zapisaliśmy co ma znaleźć się w ofercie przetargowej i określiliśmy, że oprócz funkcji szkolno treningowej razem z projektantem określimy funkcje pozostałe - takie ustalenie jest nam potrzebne aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi zagrożeniami wynikającymi z przepisów, które mogą wpływać na ułatwienia bądź utrudnienia podczas uzyskiwania pozwoleń.
Teraz potrzebujemy zaangażowania się osób znających się na odpowiednich przepisach; projektant infrastruktury drogowej, osoba/y znające się na projektowaniu obiektów o charakterze podobnym do torów sportowych, osoby znające przepisy związane z uzyskiwaniem pozwoleń na budowę.
Musimy stworzyć silną grupę, aby pilnować cały proces inwestycyjny, aby wyłoniony projektant mówiąc oglądnie nie spaprał pomysłu.
Czekam na ewentualne konkretne kontakty (Filip - 502299797, secesja2@gmail.com)
Od teraz łapiemy właściwe tempo i będziemy pilnować non-stop procedowania oraz terminowego wykonywania prac.
Urzędniczki zajmujące się inwestycją budowy toru ZIKiT zaprosiły wnioskodawców na spotkanie, które odbyło się w czwartek.
Dokonaliśmy wspólnych ustaleń w kwestii zlecenia wielowariantowej koncepcji projektowej, zapisaliśmy co ma znaleźć się w ofercie przetargowej i określiliśmy, że oprócz funkcji szkolno treningowej razem z projektantem określimy funkcje pozostałe - takie ustalenie jest nam potrzebne aby zabezpieczyć się przed ewentualnymi zagrożeniami wynikającymi z przepisów, które mogą wpływać na ułatwienia bądź utrudnienia podczas uzyskiwania pozwoleń.
Teraz potrzebujemy zaangażowania się osób znających się na odpowiednich przepisach; projektant infrastruktury drogowej, osoba/y znające się na projektowaniu obiektów o charakterze podobnym do torów sportowych, osoby znające przepisy związane z uzyskiwaniem pozwoleń na budowę.
Musimy stworzyć silną grupę, aby pilnować cały proces inwestycyjny, aby wyłoniony projektant mówiąc oglądnie nie spaprał pomysłu.
Czekam na ewentualne konkretne kontakty (Filip - 502299797, secesja2@gmail.com)
Od teraz łapiemy właściwe tempo i będziemy pilnować non-stop procedowania oraz terminowego wykonywania prac.
Ups, V-max naprawdę powoduje uśmiech na twarzy....
-
- Przyjaciel
Same koncepty to nie problem, ale technologia i wykonanie już tak 

-
- KGP 300
- Imię: Szczęsny
- Sprzęt: Honda Deauville
- Kontakt:
Zaczęło się: http://kzdwk.home.pl/zikit/sprawy-urzed ... wy-1xi2016
Teraz czekamy czy ktoś się zgłosi i czy będzie to osoba rozumiejąca materię oraz czy poczuje ideę?
Oby poszło do przodu.
Teraz czekamy czy ktoś się zgłosi i czy będzie to osoba rozumiejąca materię oraz czy poczuje ideę?
Oby poszło do przodu.
Ups, V-max naprawdę powoduje uśmiech na twarzy....
-
- KGP 80
- Imię: Robert
- Sprzęt: był
- Kontakt:
Dzisiaj napisali : Tor wyścigowy w Krakowie. Urzędnicy w końcu zaczęli działać Na szybkie rozpoczęcie prac budowlanych nie ma jednak co liczyć. Magistrat nie jest w stanie podać przybliżonej daty zakończenia inwestycji. Tymczasem zgodnie z ustaleniami budżetu obywatelskiego tor miał być gotowy najpóźniej do końca 2016 roku.
http://krakow.onet.pl/tor-wyscigowy-w-k ... lac/m21jh6
http://krakow.onet.pl/tor-wyscigowy-w-k ... lac/m21jh6
Pozdrawiam
Mazzi
Mazzi
-
- Przyjaciel
Na forum Simracing.pl trochę dyskutujemy o torze (jak już wcześniej wspominałem chyba w tym wątku) i jeden użytkownik dowiedział się, że jak na razie nie wpłynęła żadna oferta przetargowa.
W przetargu są dosyć wymagające warunki m in. iż w ciągu 3 poprzednich lat trzeba było wykonać projekt toru motocyklowego lub samochodowego oraz dwa projekty drogowe. Niby nawet ujdzie, no bo nie chcemy przecież kogoś z przypadku, ale oprócz tego dochodzą jeszcze inne wymagania (np. o zatrudnieniu niepełnosprawnych, samotnych matek, osób wykluczonych).
W przetargu są dosyć wymagające warunki m in. iż w ciągu 3 poprzednich lat trzeba było wykonać projekt toru motocyklowego lub samochodowego oraz dwa projekty drogowe. Niby nawet ujdzie, no bo nie chcemy przecież kogoś z przypadku, ale oprócz tego dochodzą jeszcze inne wymagania (np. o zatrudnieniu niepełnosprawnych, samotnych matek, osób wykluczonych).
może ten obiekt musi powstać po innym obiekcie protegowanego.....K